Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

No podem normalitzar la repressió

Greu error el que han fet JuntsxCat i ERC en pactar una queixa formal a la inhabilitació del president Torra per part del Tribunal Suprem, deixant-ne fora de l’acord la CUP, l’ANC i Òmnium

Joan Puig 28/09/2020

Greu error el que han fet JuntsxCat i ERC en pactar una queixa formal a la inhabilitació del president Torra per part del Tribunal Suprem, deixant-ne fora de l’acord la CUP, l’ANC i Òmnium. Es confirma que aquest acord dels dos partits és en clau electoral, per salvar els mobles.

Fa mesos que estem normalitzant la repressió de l’estat, desmobilitzant l’independentisme a quotes residuals. S’ha passat de parlar d’amnistia i autodeterminació en una taula de diàleg a parlar alegrament d’indults. La repressió de l’estat ens està derrotant i estem perdent el relat guanyador de l’octubre de 2017. Els líders polítics es llencen pedres a la seva teulada per obviar el debat guanyador que tenia l’independentisme.

Tot plegat ens aboca a una gestió autonòmica en una Espanya que té una crisi social, econòmica i política que ens portarà a una de les pitjors etapes que pot viure Catalunya. Ho ha dit clarament el president Torra: “El primer obstacle per a la independència són les mateixes estructures autonòmiques”. Així, ens estan condemnant a ser una diputació més i ni tan sols serem una autonomia. A diferència de bascos i navarresos, nosaltres no només no tenim la clau de la caixa, sinó que Catalunya, País Valencià i les Illes Balears acabaran pagant, com sempre, la festa del desgavell espanyol.

JuntsxCat i ERC s’equivoquen. Necessiten més que mai que la ciutadania independentista estigui al seu costat, necessiten que estigui més mobilitzada que mai i, sobretot, necessiten que es posin d’acord no per les cadires sinó pel país, pactant un full de ruta guanyador per a després de les eleccions vinents i que, molt fonamental, no sigui infinit en el temps.

Cal fer valdre el futur govern que en surti i convertir el Consell per la República en un govern de la República Catalana a l’exili. El govern a l’interior que gestioni de la millor manera possible la greu situació i el govern a l’exili que prepari les eines que facin possible guanyar i derrotar a un estat amoral com és l’espanyol.