Dimecres, 21 d'octubre de 2020 - Edició 818
La República

Allò que l’exili va unir i que no va poder ser

Un cop proclamada Núria Marín presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots de JxCat, va arribar en forma d’aire fresc una piulada de la secretaria d’ERC, Marta Rovira […]

Joan Puig
Joan Puig 14/07/2019

Un cop proclamada Núria Marín presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots de JxCat, va arribar en forma d’aire fresc una piulada de la secretaria d’ERC, Marta Rovira sorprenia, que a la vegada era una resposta de conciliació a una primera del president Puigdemont.

@KRLS: “Alguns tenen el que volien i buscaven de fa temps. Els seus estrategues i aliats mediàtics són persistents en la confrontació no pas amb l’Estat repressor sinó entre nosaltres. S’equivoquen.”

@martarovira: “Només avançarem quan hi hagi un acord estratègic i molt de respecte i complicitat. Ho sabem. Som-hi. Seguim!!”

Crec que, sincerament, alguna cosa va passar. Tot apuntava que hi hauria un gir amb un acord d’última hora entre independentistes forjat des de l’exili que acabaria impedint la disbauxa produïda. Puigdemont i Rovira ho van intentar i ho van aconseguir! Però els talibans dels dos espais ho van rebentar.

La por a ruptures, sobretot de l’espai del PDeCat, i que sectors republicans, que mai han volgut la unitat, veiessin en la trencadissa entre l’independentisme a la DIBA la gran oportunitat per fer i justificar nous tripartits d’esquerres, van evitar l’acord.

En plena crispació a les xarxes social entre gent de tots dos costats, la piulada de Marta Rovira és una sorpresa agradable i digna de ser destacada perquè malgrat totes les traïcions dins l’espai independentista, sense una unitat estratègica ni ampliarem la base ni guanyarem.

Durant aquests dies de tensions i de pactes inconfessables s’ha trobat a faltar les opinions dels nostres presos polítics i alguns líders dels partits independentistes. He trobat a faltar la seva pressió, iguals que pressionen per facilitar la presidència de Pedro Sánchez, podrien haver evitat la disbauxa de pactes d’aquests dies.

Esperem que tots n’aprenguin dels errors i dels silencis i trobem la manera de retrobar un gran acord estratègic independentista que doni resposta ferma a la sentència i ens porti a la independència, la voluntat majoritària de la gent.

 

 

 

 

 

 

 

Relacionats