Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Vox vol conquerir Catalunya

Els 12 diputats al Parlament andalús són una victòria per Vox, que els obliga a presentar-se a altres comunitats autònomes segons es desprèn dels comentaris fets per líders del partit […]

Redacció
Redacció 09/12/2018
Acte electoral de Vox/ Flickr

Els 12 diputats al Parlament andalús són una victòria per Vox, que els obliga a presentar-se a altres comunitats autònomes segons es desprèn dels comentaris fets per líders del partit en diferents rotatius. Avui el diari Ara ha confirmat la intensió de la cúpula de Vox a presentar-se a tants municipis com els sigui possible a les eleccions de Catalunya.

En els últims comicis Vox va obtenir 1.500 vots a Barcelona, presentant-se conjuntament amb el partit Família y Vida. Segons les informacions del diari Ara, actualment el partit feixista es trobaria en una etapa de creixement, esperonada pels resultats a Andalusia. Si bé a tot l’Estat superen els 20.500 afiliats, a Catalunya haurien detectat una pujada de les filiacions. Com és evident, Vox no té estructures territorials a l’Estat, sinó que s’organitza en l’àmbit estatal amb juntes provincials.

El partit no considera a Ciudadanos el seu enemic, tot i que li demana explicacions per les declaracions de Manuel Valls, exigint un cordó sanitari al voltant del grup feixista. El partit d’ençà de l’estiu ha multiplicat els seus actes a Catalunya, centrant-se en les poblacions de l’àrea metropolitana.

Els experts dubten de l’èxit del partit a Catalunya, ja que segons la majoria dels estudiosos, Vox, s’alimenta d’exvotants del PP cansats de la corrupció i de la gestió de Mariano Rajaoy sobre la qüestió catalana. Com és sabut, el partit dels populars té una base social molt petita al principat, que dificultaria l’èxit de Vox.

 

Relacionats