Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023
Edició 1896

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 04 de octubre del 2023

Vox tomba la declaració del Senat per ajudar els afectats de l’incendi de Gran Canària

|

- Publicitat -

Vox ha tombat aquest dimarts una declaració institucional en suport als afectats de l’incendi de Gran Canària. La formació ultradretana, a diferència de la resta de grups al Senat, s’ha negat a donar-li el seu suport perquè parla del canvi climàtic i -tenint en compte que es necessita la unanimitat dels grups per a la seva aprovació- l’extrema dreta espanyola ha fet que el Grup Mixt (del qual forma part) s’hagi vist obligat a rebutjar una actuació conjunta en l’atenció “de manera prioritària a la gestió forestal i la planificació territorial, amb la finalitat última de ser cada vegada menys vulnerables davant del foc”.

Publicitat

La declaració institucional parla dels danys que han ocasionat els incendis a Gran Canària en construccions, reserves naturals, espècies vegetals terrestres autòctones de la zona i, fins i tot, municipis. “En tot just quatre dies el foc ha arrasat més de 10.000 hectàrees. Dada especialment greu si es té en compte que la superfície protegida de l’illa arriba fins al 43%”, diu el text, que també posa en valor -a banda de la solidaritat de la ciutadania- “l’eficaç i ràpida actuació de l’operatiu contra incendis” desplegats sobre el terreny amb 18 aeronaus, un equip de drons de visió nocturna i prop de 700 efectius terrestres de diferents unitats.

D’altra banda, la declaració fa una crida (a l’últim paràgraf) a “l’actuació conjunta, coordinada i eficaç per a la prevenció, la vigilància i l’atenció prioritària a les lluites del canvi climàtic, la despoblació i l’abandonament del medi rural”. Precisament, el punt que els ultradretans de Vox han rebutjat i han usat com a pretext per tombar la declaració per ajudar els afectats de l’incendi. I és que, imitant molts dels seus homòlegs polítics arreu del món (com, per exemple, el president dels Estats Units, Donald Trump), la ultradreta espanyola nega l’existència del canvi climàtic i -malgrat les evidències- el considera una “estafa” per la qual es nega a invertir un sol euro.

Et pot interessar  Vox i Cs treuen pit per la condemna a Buch: "S'ha fet justícia"
Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial