Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Vox ocuparà tres vicepresidències i una secretaria de Comissió al Congrés gràcies a un pacte amb el PP i Cs

Els ultradretans havien estat exclosos en un primer moment

Agències 30/07/2019
Macarena Olona (Vox)

Vox ocuparà una vicepresidència de les comissions de Treball, Agricultura i Indústria del Congrés dels Diputats i una secretaria de la Comissió de Sanitat gràcies a un pacte amb el PP i Ciudadanos. Així ho ha anunciat en roda de premsa la secretària general dels ultradretans a la Cambra baixa, Macarena Olona, que ha denunciat que aquesta representació és “discriminatòria” perquè no reflecteix la seva representació parlamentària com a cinquena força política.

El repartiment de llocs en les taules de les comissions, que es constituiran al llarg d’aquesta setmana, ha estat tancat en un pacte entre el PSOE, el PP, Cs i Unidas Podemos del qual Vox va quedar fora. “És injustificable, discriminatori i inconstitucional el cordó sanitari que s’ha imposat a la cinquena formació nacional al Congrés”, ha denunciat Olona i ha assenyalat el PSOE i Podemos. No obstant això, populars i Ciudadanos han arribat a un acord paral·lel amb el partit de Santiago Abascal per facilitar la seva presència en l’òrgan de control de quatre comissions. En concret, Vox tindrà una vicepresidència en les comissions de Treball, Agricultura i Indústria i una secretaria de la Comissió de Sanitat.

Olona també ha censurat que els diputats comencin a percebre els complements retributius que comporten les seves responsabilitats en les taules de comissions malgrat que aquestes no començaran el seu treball real fins d’aquí a uns mesos. Ha dit que els representants de Vox en les taules de les comissions no cobraran cap suplement addicional, perquè seran els mateixos diputats que siguin portaveus del ram, un càrrec ja remunerat amb una dotació incompatible amb l’anterior.

Recurs per les assemblees parlamentàries internacionals 

La secretària general de Vox al Congrés ha aprofitat també per denunciar que la “discriminació” cap al seu partit s’ha estès a les delegacions espanyoles de les Assemblees Parlamentàries Internacionals, on únicament se’ls han assignat dos llocs com a suplents.

La representant d’extrema dreta ha denunciat aquesta situació perquè -segons ha dit- altres partits amb menor representació sí que tenen llocs en aquestes assemblees internacionals, com és el cas del PNB, “soci acaronat” del PSOE, o un partit “colpista” com ERC. Per aquest motiu, Vox ha presentat un recurs davant de la Taula del Congrés com a pas previ per posteriorment demanar empara davant del Tribunal Constitucional. “Vox defensarà la seva dignitat i la dels votants que representa amb la llei a la mà i a cop de recurs”, ha subratllat.