Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

VOX es querella contra el jutge belga que estudia la demanda contra Llarena

El partit ultradretà VOX –-que exerceix acusació popular en la causa del procés– ha presentat una querella al jutjat central d’instrucció de l’Audiència Nacional contra el magistrat del tribunal de […]

Redacció
Redacció 29/08/2018
El magistrat Pablo Llarena en una foto d'arxiu. ACN

El partit ultradretà VOX –-que exerceix acusació popular en la causa del procés– ha presentat una querella al jutjat central d’instrucció de l’Audiència Nacional contra el magistrat del tribunal de primera instància francòfon de Brussel·les que estudia la demanda contra el jutge Llarena.

VOX fa el pas tot i que la demanda civil contra Llarena encara no s’ha admès a tràmit. De fet, el jutge belga haurà de decidir després de la vista del dia 4 de setembre -i després d’escoltar les al·legacions de les parts- si tramita o no la demanda presentada per Carles Puigdemont i quatre exconsellers que consideren que les declaracions de Llarena en una conferència a Oviedo vulneren el seu honor i el dret a la presumpció d’innocència.

Segons la querella de VOX, el jutge belga hauria comès delictes de rebel·lió (o alternativament sedició) i contra la pau i la independència de l’Estat. “Davant de la inacció del govern espanyol en la defensa de la sobirania judicial, VOX compleix un cop més el seu compromís amb els espanyols en interposar aquesta querella contra el tribunal belga”, ha defensat el vicesecretari jurídic de VOX, Pedro Fernández.