Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Vox ataca Évole, “l’amic dels etarres”, i diu que la seva fundació té un finançament “regular”

Jorge Buxadé nega manca de democràcia interna: “És una broma de mal gust”

Redacció 20/02/2023
Primer pla del portaveu del comitè d'acció política de Vox, Jorge Buxadé, en una atenció als mitjans a la seu del partit a Tarragona. Imatge del 10 de desembre de 2020. (Horitzontal) Data de publicació: dijous 10 de desembre del 2020, 13:49 Autor: Roger Segura

El portaveu de Vox, Jorge Buxadé, ha criticat aquest dilluns l’entrevista que Jordi Évole va fer a l’exsecretària general de Vox, Macarena Olona, on aquesta va apuntar a possibles irregularitats a la fundació del partit, Disenso. En roda de premsa, Buxadé ha afirmat que Évole és “l’amic dels etarres” i participa d’una campanya en contra de la seva formació.

La fundació “Disenso”, segons Buxadé, té un finançament “regular” que és “essencial per combatre Évole, els caps d’Évole i els que volen destruir la llibertat”. “La fundació Disenso és Vox”, ha dit, i ells “ja saben qui és el seu enemic i l’ataquen”.

Buxadé també ha afirmat que les acusacions d’Olona de manca de democràcia interna al partit són “una broma”. “No poden suportar que Vox ompli una plaça de toros” i tingui de candidats “espanyols de peu dret”, ha dit Buxadé, i busquen “enganyar, manipular i intentar dividir-nos, però seguim igual de forts”.

Segons Buxadé, “Évole monta l’espectacle, és l’amic dels terroristes, dona veu a Otegi, el que ataca tot el que tingui valor pels espanyols”, ha sentenciat. “Hi ha una campanya orquestrada pels mitjans amb titulars calcats als mitjans de dreta i d’esquerres que no són capaços de distingir entre un pressupost i uns comptes aprovats i auditats”, ha sentenciat.