Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1885

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Vox ataca el Consell Lingüístic Assessor del Govern i l’acusa de voler “erradicar l’espanyol”

|

- Publicitat -

Vox ha materialitzat la seva catalanofòbia en forma de crítiques cap al Consell Lingüístic Assessor que el Govern ha aprovat. L’òrgan, integrat al Departament d’Educació, estarà presidit per Carme Junyent i definirà les estratègies perquè es garanteixin els objectius d’acord amb els principis del règim lingüístic del sistema educatiu a Catalunya.

Publicitat

El diputat de la formació d’ultradreta Joan Garriga no ha perdut l’ocasió per qualificar-lo de “nou xiringuito” i ha assegurat que amb la seva creació es busca “erradicar l’espanyol a les escoles”. Tot plegat, en la línia habitual de Vox de manipular la realitat lingüística.

Garriga també ha criticat que aquesta setmana la Mesa i la Junta de Portaveus s’hagin celebrat en dimecres i no en dimarts, com és usual, pel judici al Tribunal Supremo a la diputada anticapitalista Eulàlia Reguant, que no es va acabar celebrant. Així mateix, ha lamentat que la CUP condicioni les polítiques de seguretat i “els grans projectes” i ha reclamat “ignorar” l’organització anticapitalista “pel bé de tots els catalans”.

Finalment, ha escomès el nou nomenament de Josep Maria Galí com a nou delegat a França. “El seu salari servirà per a continuar enviant proclames en contra d’Espanya”, s’ha queixat. I ha advertit que si hi ha malbaratament, no quedarà impune.

Et pot interessar  La Conselleria d'Agricultura valenciana, de Vox, esborra diversos tuits per les garrafals faltes d'ortografia
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió