Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Carme Junyent estarà al capdavant del nou Consell Lingüístic Assessor del Govern

|

- Publicitat -

El Govern ha donat llum verda a la creació del Consell Lingüístic Assessor com a òrgan col·legiat integrat al Departament d’Educació. A poc a poc, el nou organisme es comença a configurar. Aquest migida, la portaveu de l’executiu, Patrícia Plaja revel·la l’articulació del nou Consell. Estarà format per a 16 membres i serà presidit per Carme Junyent; lingüista catalana.

Publicitat

L’equip està format per setze membres, d’entre ells hi ha lingüistes: Teresa Cabré, Carla Benet, Joan Manuel del Pozo, Jaume Ametller, Marina Massaguer. També, divulgadors com Màrius Serra, Pol Gisé; experts en cohesió social, Immaculada Buñuel; investigadors com Héctor Ruiz; representants del Consell Escolar de Catalunya: Jesús Viñas; expertes en dret, Eva Pons; entitats Marina Gay i, finalment, docents: Teresa Gimeno, Olga Quesada, Anna Granell.

Junyent és una figura de referència pel sector. Així doncs, duu a terme la recerca en l’àmbit de les llengües amenaçades, l’antropologia lingüística i les llengües de la immigració a Catalunya. A més, és la directora del Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) i autora d’una àmplia obra sobre la situació de les llengües del món i la diversitat lingüística.

Segons ha afirmat en roda de premsa Patrícia Plaja, la funció del Consell serà definir les estratègies necessàries perquè es garanteixin els objectius d’acord amb els principis del règim lingüístic del sistema educatiu català. L’organisme té com a funcions assessorar per refermar la vehicularitat de la llengua catalana en l’àmbit educatiu; proposar criteris per a la revisió i actualització del contingut dels projectes lingüístics, i assessorar el Departament d’Educació en relació amb aquelles iniciatives que afectin la llengua vehicular; segons deixa palès el Govern. A més, pretén ser “independent i actuar amb objectivitat”.

Et pot interessar  VIDEO | Guardiola s'afegeix a la campanya 'Say Yes' i demana al primer ministre de Suècia que voti a favor de l'oficialitat del català a la UE
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió