Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Vox amenaça el PP Balear amb votar en contra d’investir Prohens

El partit ultradretà i espanyolista Vox està jugant les seves cartes en la negociació per formar govern a les Illes Balears

|

- Publicitat -

El partit ultradretà i espanyolista Vox està jugant les seves cartes en la negociació per formar govern a les Illes Balears. Els de Jorge Campos expliquen que no estan disposats a donar suport extern al govern, sinó que en volen formar part. Una de les propostes dels populars havia estat que Vox ostentés la presidència del Parlament de les Illes Balears, però aquests no ho han acceptat.

Publicitat

La proposta de Marga Prohens continua essent la de governar amb solitari amb el suport extern dels ultradretans, encara que sigui a través de l’abstenció, però aquests defensen la fórmula aplicada a Castella i Lleó en la qual formen part del govern de la comunitat autònoma. El que busca el PP, en canvi, és una abstenció de Vox que faciliti la investidura de Prohens. Alhora, els de Jorge Campos també s’estarien plantejant entrar al govern de la ciutat de Palma seguint directrius de la seva formació des de Madrid.

Les tensions entre Vox i PP es van poder veure explícitament ahir dimecres. S’havia de realitzar una reunió entre els dos partits dretans i espanyolistes, però Vox es va negar a assistir-hi quan es van assabentar que Marga Prohens no seria present a la trobada. 

Et pot interessar  El PP no desisteix en el seu intent d'impedir la formació dels grups d'ERC i Junts al Congrés
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió