Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Vox afirma que l’independentisme “és un moviment violent” i que “avança cap a un cop d’Estat”

Ignacio Garriga considera que Aragonès va “menysprear” l’Estat en “abandonar” el MNAC quan sonava l’himne espanyol

Redacció 20/01/2023
El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, durant una roda de premsa al Parlament. Data de publicació: dijous 01 de desembre del 2022, 12:29 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

La manifestació de rebuig a la cimera francoespanyola que es va dur a terme ahir dijous davant el MNAC per part del moviment independentista ha generat comentaris, reaccions i crítiques de tota mena. El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha afirmat que durant la protesta “es va evidenciar que l’independentisme és un moviment violent“. En una atenció a mitjans a Nou Barris Garriga ha assegurat que a les mobilitzacions “es va veure escenes que es remuntaven a les del 2017.

La concentració davant del MNAC convocada per l’ANC, Òmnium i el Consell de la República va transcórrer sense incidents i sense que calgués intervenció policial, mentre que en el cas de la manifestació posterior convocada pel CDR hi va haver alguns moments de tensió entre manifestants i policia, amb moments puntuals en què hi va haver cops de porra i empentes. No hi va haver detencions.

En declaracions a mitjans Garriga ha assegurat que es va veure “la veritable cara del separatisme” i ha remarcat que es va constatar que l’independentisme “té la mateixa determinació d’avançar cap a un cop d’Estat”. Pel que fa a la cimera, el també secretari general de Vox ha acusat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, de “menysprear les institucions i la nació” espanyola quan va “abandonar” el MNAC, on se celebrava l’esdeveniment, just abans que sonés l’himne espanyol.