Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

Vilagrà, sobre el català a la Catalunya del Nord: “Esperem que l’estat francès no segueixi les passes de l’espanyol”

L'alcalde d'Elna avisa que no els poden "cosir la boca" i que continuaran parlant en català als plens

|

- Publicitat -

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, espera que “l’Estat francès no segueixi les passes de l’espanyol judicialitzant la política i la llengua“. Vilagrà ha fet aquestes declaracions en el marc d’una trobada amb alcaldes i representants dels municipis afectats per la sentència del Tribunal de Montpeller, que ha tombat el reglament que permetia parlar en català als plens.

Publicitat

La consellera ha mostrat el “suport” del Govern als alcaldes i ha qualificat de “necessària” la “lluita” pel català. En aquest sentit, ha dit que aquesta és només una primera reunió, però que la col·laboració entre nord i sud es manté ferma i que el camí “el llarg”.

L’alcalde d’Elna, Nicolas Garcia, per la seva banda, ha dit que continuaran parlant en català als plens i que, encara que decidissin modificar el reglament, no els podrien “cosir la boca” per impedir que utilitzin aquesta llengua.

Et pot interessar  El Govern considera que la prohibició del català als plens de la Catalunya del Nord "contravé l'esperit europeista"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió