Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

[Vídeos] Tallen carreteres ballant sardanes a les protestes de la Catalunya Nord: “benvinguts als països catalans”

“Benvinguts als països catalans”. Així introdueix -via Twitter- el diari de Perpinyà ‘L’indépendant’ un vídeo on es veu un grup de gent ballant sardanes en un dels talls de carreteres (concretament, […]

Redacció 17/11/2018
Ballen sardanes, en una protesta a la Catalunya Nord/ Twitter @LIndep_perpi

“Benvinguts als països catalans”. Així introdueix -via Twitter- el diari de Perpinyà ‘L’indépendant’ un vídeo on es veu un grup de gent ballant sardanes en un dels talls de carreteres (concretament, per accedir a la capital de la Catalunya Nord) que ha tingut lloc avui en el marc de les mobilitzacions a la República Francesa contra l’augment del preu del carburant i per exigir una baixada d’impostos a l’executiu d’Emanuel Macron. Al voltant de 50.000 manifestants, segons dades d’Interior, han paralitzat diverses autovies del país, així com accessos a dipòsits de combustible, i han aixecat les barreres dels peatges, representats pel moviment social de les “armilles grogues”.

La jornada, però, ha deixat notícies a lamentar: una dona ha mort atropellada per un motorista, en el que la Policia ha descrit inicialment com un accident. L’atropellament, segons les primeres perquisicions, ha estat a causa d’un atac de pànic del pilot de la motocicleta, que circulava pel departament de Savoia.  A Arres, un home de 71 anys, atropellat per un automòbil, ha resultat greument ferit. La seva vida, no obstant això, no corre perill. Un segon manifestant ha estat derrocat però no ha resultat ferit.