Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

[Vídeo]El pare de Romeva: “Com podeu fer vida normal mentre els vostres companys i companyes estan tancats a la presó?”

“L’ANC ha preparat una proposta. Discutim-la i apliquem-la entre tots, units! I acabem, com més aviat millor, amb aquest mal son! “ Jordi Romeva, pare del conseller Raül Romeva, ha […]

Redacció 14/10/2018

“L’ANC ha preparat una proposta. Discutim-la i apliquem-la entre tots, units! I acabem, com més aviat millor, amb aquest mal son!

Jordi Romeva, pare del conseller Raül Romeva, ha realitzat un dur discurs contra la falta d’unitat dels líders actuals dels partits independentistes. En una intervenció aquest passat 12-O organitzat per l’ANC de les terres de l’Ebre ha reclamat actuar abans de l’inici dels judicis i que la classe política independentista es posi d’acord a partir del full de ruta de l’ANC.

El discurs emotiu i contundent és molt clar, exigeix implementar la República i demana que “amb intel·ligència, amb bon criteri i amb el cap fred, establim una estratègia conjunta. L’ANC ha preparat una proposta. Discutim-la i apliquem-la entre tots, units! I acabem, com més aviat millor, amb aquest mal son!”.

“Com podeu fer vida normal mentre els vostres companys i companyes estan tancats a la presó? Tancats per fer la seva feina, que és la vostra feina; per complir amb la seva obligació, que és la vostra obligació”.

Va recordar als partits independentistes que “s’havien presentat a les eleccions per restituir el Govern legítim i per fer efectiva la República catalana” i els va instar a “fer-ho i a complir amb la obligació perquè amb la República podrem resoldre tant les lleis socials i treure a la Carme Forcadell de la presó”.

Cal “reprendre el fil allà on el vàrem deixar. Publicar al DOGC la Declaració d’Independència del 21 de desembre de 2017. Fer-ho saber a les cancelleries i a la Unió Europea. I arriar d’una vegada la bandera borbònica del Palau de la Generalitat”.