Diumenge, 17 d'octubre de 2021 - Edició 1179
La República

[Vídeo] Unionistes irrompen a la URV per arrencar cartells commemoratius del 20-S

La plataforma ‘Universitats per la República’ -que es presenta a les seves xarxes socials amb l’objectiu de “defensar i construir la República Catalana”- ha dedicat el matí del primer aniversari […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 20/09/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ Twitter @SEPC_Nacional

La plataforma ‘Universitats per la República’ -que es presenta a les seves xarxes socials amb l’objectiu de “defensar i construir la República Catalana”- ha dedicat el matí del primer aniversari dels fets del 20-S a encartellar campus arreu de Catalunya “en record del primer gran atac a institucions i partits polítics del nostre país”.

Un ha estat el Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili (a Tarragona), on els cartells no han aguantat ni un matí després que diversos unionistes irrompessin a les instal·lacions per arrencar-los. En un vídeo difós pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, es pot veure un home que estripa un cartell i el llença a la paperera -davant la mirada impasiva d’un treballador encarregat de la seguretat- mentre un noi que el grava li retreu que en lloc de penjar els seus propis cartells arranqui els dels altres. “Els carrers es mantenen nets”, li contesta l’unionista, i el noi li recorda que no és al carrer sinó dins un recinte universitari. “La universitat és teva o de tots?”, li pregunta un altre dels homes que ha participat en l’arrencada de cartells, mentre el grava. “De tots, per això tu també pots posar cartells si vols”, respon el jove, a la qual cosa li contesten que “prefereixo treure’n”.