Dimecres, 27 de gener de 2021 - Edició 916
La República

[Vídeo] Un policia espanyol reconeix que les dades de participació en la manifestació de JUSAPOL són “fictícies”

“Se calcula que en la manifestación había unas cien mil personas. Le puedo pasar con el secretario general de Jusapol que es el que tiene los datos… ficticios”. Són paraules […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 01/10/2018
Una captura de pantalla del programa d'Ana Rosa Quintana

“Se calcula que en la manifestación había unas cien mil personas. Le puedo pasar con el secretario general de Jusapol que es el que tiene los datos… ficticios”. Són paraules de l’agent de la Guàrdia Civil, Juan Geas, que ha parlat al programa d’Ana Rosa Quintana sobre la manifestació d’aquest dissabte a Barcelona per homenatjar la brutalitat policial de l’1-O. Geas és asturià i es va desplaçar fins a Catalunya per mostrar el seu odi contra l’independentisme.

Tot i que des de JUSAPOL i la premsa espanyola s’ha intentat amagar que fos un fracàs de participació amb només 3.000 manifestants, quan Quintana pregunta sobre la quantitat de concentrats, l’agent té un lapsus i admet que les dades de JUSAPOL són falses. Amb tot, Ana Rosa fa veure que no ha escoltat res i canvia ràpidament de tema. “Si bueno, tendremos tiempo de hablar con él”, diu abans de desviar l’atenció als actes reivindicatius pel primer aniversari de l’1-O.

Relacionats