Divendres, 3 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

[Vídeo] Un militar suís que arrenca llaços grocs admet (sense voler) la victòria internacional de l’independentisme

Aquest dimarts a la nit, vestits de blanc i amb la cara tapada, un grup d’espanyolistes s’ha dedicat a arrencar símbols republicans des del Maresme fins a l’Empordà. Amb ells, hi […]

Marina Bou Cabero 29/08/2018
Una captura de pantalla del vídeo/ Twitter @MNAnoticies

Aquest dimarts a la nit, vestits de blanc i amb la cara tapada, un grup d’espanyolistes s’ha dedicat a arrencar símbols republicans des del Maresme fins a l’Empordà. Amb ells, hi anava el militar i assessor financer suís, François Meylan, que ha dit als mitjans de comunicació que el seu “objectiu a Suïssa és criminalitzar Marta Rovira, Anna Gabriel i l’ANC” i ha acusat l’independentisme de funcionar com el crim organitzat o el terrorisme.

Amb tot, també ha deixat anar alguns comentaris en que ha admès (sense ser-ne conscient) la victòria internacional de l’independentisme. Preguntat sobre el perquè s’havia unit als escamots que -seguint la crida de Ciudadanos- es dediquen a arrencar llaços grocs, Meylan ha reconegut que els polítics i els mitjans de comunicació suïssos són conscients de la majoria independentista que existeix a Catalunya i veuen Espanya com una cosa “dolenta”, “feixista”, “vella” i “corrupte”.