Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

[Vídeo] Quan Valls se’n fotia de la possibilitat de ser candidat a l’alcaldia de Barcelona

Fins i tot Manuel Valls ha rigut pel fet que algú el consideri un bon candidat a l’alcaldia de Barcelona. Ho va fer fa un any a Equinox (ràdio francesa de […]

Redacció
Redacció 15/01/2019

Fins i tot Manuel Valls ha rigut pel fet que algú el consideri un bon candidat a l’alcaldia de Barcelona. Ho va fer fa un any a Equinox (ràdio francesa de Barcelona) i la mateixa emissora s’ha encarregat de recuperar el tall en una entrevista més recent a la  seu de campanya de Valls al passeig de Gràcia.

En una conversa telefònica, i en ser preguntat pel periodista Nico Salvadó sobre si es presentaria a les eleccions de la capital catalana, Valls deixava anar una sonora riallada. “Perdó per riure… I al meu barri, Horta? […] No, jo sóc un patriota, molt lligat a França, al meu país. Tinc un mandat de diputat a França… No, el meu destí és a França , evidentment. Reflexionaré sobre la vostra pregunta i la respondré algun dia”, deia. Un any després, el mateix entrevistador li pregunta “què ha passat? La pregunta el feia riure i ara és candidat”. I Valls es limita a dir que ho va pensar “profundament”. I afegeix: “He vingut en nombroses ocasions a partir del 2017 perquè PSC, PP, Cs o SCC m’han convidat a debats i col·loquis a Barcelona i a Madrid sobre les conseqüències de la independència […] Tenia subestimat el meu desig de canvi, de retrobar les meves arrels”.

La seva relació amb Josep Ramon Bosch, expresident de Societat Civil Catalana (SCC) i actual president dels ultradretans Somatemps, també ha estat un dels temes tractats a l’entrevista. De fet, el mateix Bosch ha amenaçat l’entrevistador amb accions judicials contra ell per fer la seva feina.