Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

[Vídeo] PP i C’s compleixen els desitjos de l’anomenada ‘mujer más franquista de España’

Fa temps que Pilar Gutiérrez es passeja per les televisions espanyoles per ser entrevistada com si es tractés d’una ‘celebrity’ i la premsa espanyolista -fins i tot- li ha posat […]

Redacció 13/09/2018
Pilar Gutiérrez el dia de la investidura de Felipe VI/ Facebook

Fa temps que Pilar Gutiérrez es passeja per les televisions espanyoles per ser entrevistada com si es tractés d’una ‘celebrity’ i la premsa espanyolista -fins i tot- li ha posat un sobrenom: ‘la mujer más franquista de España’. Doncs bé, ara ja no només és la caverna mediàtica qui balla l’aigua a aquesta senyora, sinó que també ho fan els partits polítics unionistes.

I és que Gutiérrez i quatre persones més s’han reunit aquest matí a les portes del Congreso demanant amb una pancarta al PP i Ciudadanos que “escoltin els seus votants” i no donéssin suport a l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco de ‘El Valle de los Caídos’. I ambdós partits s’han pres la petició al peu de la lletra.

Tant la formació de Pablo Casado com la d’Albert Rivera s’han abstingut en la votació per aprovar el reial decret-llei que permetrà exhumar les restes de Franco. El PP, fins i tot, ha emès dos vots en contra de la iniciativa que després ha justificat com “errors” a l’hora de prémer el botó.

Els partits catalans han donat suport a la mesura però han recordat que ho fan a canvi que el govern espanyol compleixi el compromís d’anul·lar les sentències franquistes (una decisió que el Parlament de Catalunya ja va prendre) i la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, ha lamentat que C’s i PP “es posin de perfil davant la dictadura” i que un acord “històric” no s’hagi aprovat per unanimitat.

Paral·lelament a la convalidació d’aquest decret al Congrés, el procediment administratiu per exhumar Franco avança. El govern espanyol ha donat 15 dies hàbils a la família Franco perquè els comuniqui on vol que traslladin les restes del dictador (que està embalsamat). Si no ho fan, serà el propi govern espanyol qui decidirà on portar-lo. Aquest termini acaba el divendres vinent, 21 de setembre.