Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[VÍDEO] Ponsatí: “Ningú va reclamar el reconeixement de la independència”

L’eurodiputada diu que el Consell per la República “encara ha de demostrar el seu valor” i que el Tsunami democràtic va ser una estafa

Redacció 06/11/2021
Primer pla de l'eurodiputada Clara Ponsatí | ACN

L’eurodiputada de JxCat Clara Ponsatí ha considerat que els líders polítics que hi havia durant la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 tenen encara “massa protagonisme”. “Els que érem al Govern de l’octubre de 2017 hem d’anar perdent protagonisme”, ha reflexionat entrevistada per TV3. L’exconsellera d’Ensenyament ha assegurat que “cal una recomposició dels lideratges polítics” i que les forces polítiques tinguin “un canvi d’actitud”. “Sense això, difícilment hi haurà un canvi estratègic i un avenç en aquest embat”, ha advertit.

Ponsatí, que ha confessat no tenir relació amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, ni amb la seva secretària general, Marta Rovira, ha criticat l’acord dels republicans i JxCat per governar Catalunya perquè té com a objectiu “el mentrestant”. “Em sembla que és un Govern per no fer res. Per qui dia passa, any empeny”, i no per treballar per la independència, ha criticat.

A més, ha retret a JxCat que després de les eleccions al Parlament fes servir el Consell per la República “com a element de negociació” amb ERC. De fet, a dit que aquest organisme “encara ha de demostrar el seu valor” i que hauria d’actuar com a “eina perquè la República de Catalunya tingui uns mecanismes institucionals provisionals fins que no sigui una realitat al territori de Catalunya”. Tot i això, Ponsatí es va presentar a les eleccions a l’Assemblea de Representants del Consell i va resultar escollida la setmana passada.