Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

[Vídeo] L’esperançador discurs de Puigdemont: “Fa 5 anys vam decidir que no ens conformaríem a sobreviure”

El president a l’exili assegura que ara hi ha encara més motius per defensar la independència

Redacció 07/09/2022
El president exiliat, Carles Puigdemont

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha apel·lat l’esperit de l’1-O i ha establert paral·lelismes entre la repressió que va viure Catalunya l’any 1714 i l’any 2017 en un acte de celebrat a la delegació catalana a Brussel·les per commemorar l’11 de setembre.

“Fa 5 anys fèiem una Diada convençuts que decidíem allò que vam decidir poques setmanes després: que no ens conformaríem a sobreviure, sinó que volíem viure amb dignitat i llibertat”, ha reivindicat l’aleshores cap del Govern de la Generalitat rememorant el referèndum. “I 5 anys després, Espanya no ho pot garantir”, ha reblat.

Davant aquest desolador escenari, l’eurodiputat de Junts, avisa que “res no ha canviat perquè ens hàgim de desdir d’aquella decisió majoritària”. De fet, creu que les raons s’han multiplicat i que cal resistir sense “fer concessions”, ja que es tracta d’una “llarga” lluita que ve de segles enrere.

Precisament per això, Puigdemont ha apel·lat a l’esperança per no desistir. “Les esperances neixen i es fan fortes en temps de necessitat; és ara que hem d’arrelar la nostra esperança”, ha exclamat, tot fent menció a la pandèmia, la guerra i els problemes interns.