Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 22 de setembre del 2023

[Vídeo] L’autèntica cara de “Dolça Catalunya”: a més d’antiindependentistes, masclistes, homòfobs i racistes

|

- Publicitat -

El periodista del Diari de Girona, Albert Soler, mostra la seva cara més rància en tractar a Pilar Rahola d’objecte sexual. Soler, en una conferència de l’associació antiindependentista “Dolça Catalunya”, ha mostrat la seva mentalitat de pinxo troglodita de baixa volada, en resposta a la pregunta que Víctor Amela, periodista de la Vanguardia, li ha fet.

Publicitat

Resulta especialment greu que les dues persones que han fet aquesta intervenció estan acostumades a comparèixer davant dels mitjans. És a dir, són professionals de la comunicació que haurien d’evitar la reproducció de rols de gènere que atempten contra la dignitat de les persones. En aquest cas, han atacat personalment una companya de professió, com és Pilar Rahola. De manera, que a més de masclistes, mostren que no tenen cap mena de respecte ni per l’ofici i el codi deontològic del periodista, ni per qui pensa diferent a ells.

En concret, Amela li ha preguntat a Soler amb qui s’aniria en una illa deserta: amb Josep Maria Matamala (empresari i polític català), amb el Vivales (que han dit que era Carles Puigdemont), o amb Pilar Rahola. El periodista del Periódico ha respost que escolliria a Rahola, perquè “un té les seves necessitats… a la Rahola”. Així, en una mateixa frase ha mostrat el masclisme pútrid i l’homofòbia més fastigosa, en mostrar de manera implícita que tenir relacions sexuals amb una persona del teu mateix gènere “és pitjor encara”.

La cirereta del pastís, l’han posat quan han comentat que s’assemblaria a la novel·la de Pedrolo, Mecanoscrit del Segon Origen i Amela, ha dit fent befa del personatge “hauries de ser negre, i tu no ets negre”. Han seguit amb la conversa afegint que els dos farien “la raça catalana” i que, per tant, havia de ser entre dues persones blanques, canviant el paral·lelisme amb “l’Adam i l’Eva catalans” i mostrant sense pudor ni vergonya que són racistes.

Et pot interessar  Els sis mossos jutjats per una agressió racista al Bages reconeixen els fets, però arriben a un acord per evitar la presó

Aquesta baixúrria dialèctica ha mostrat com se les gasta “Dolça Catalunya”, que no es limiten a ser antiindependentistes, també són masclistes, homòfobs i racistes. Per tant, cada vegada més excloents, poc solidaris i amb una mentalitat que recorda a les del segle passat. És per tant desitjable que aquesta entitat ben aviat se’n vagi a la paperera de la història, perquè no fan cap tasca social, i si segueixen excloent a aquest ritme, aviat s’adonaran que s’han quedat sols.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió