Divendres, 4 de desembre de 2020 - Edició 862
La República

[Vídeo] L’absurda justificació de Ferreras per defensar que ‘Atresmedia’ doni veu a VOX en un debat de cara al 28-A

Dimarts 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. És la data del que podria ser el primer debat a cinc fixat per a la campanya electoral de cara a les eleccions […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 25/02/2019
Antonio García Ferreras, en una imatge d'arxiu

Dimarts 23 d’abril, Diada de Sant Jordi. És la data del que podria ser el primer debat a cinc fixat per a la campanya electoral de cara a les eleccions espanyoles del 28 d’abril si els partits acaben de donar el vistiplau a la proposta que els ha fet arribar ‘Atresmedia’ per confrontar candidats del PSOE, PP, Cs, Podemos i també Vox.

Sí, el grup de comunicació espanyol també ha convidat el líder dels ultradretans, Santiago Abascal, i un dels seus presentadors estrella (també pel que fa al seu discurs anticatalà), Antonio Ferreras, ha volgut justificar la seva decisió.  “Quizás alguien se pregunte por qué invitamos a Santiago Abascal, líder y candidato de Vox, cuando se trata de una fuerza extraparlamentaria, la extrema derecha. Es muy sencillo, nuestro criterio es periodístico”, ha dit des del seu programa a ‘La Sexta’. I s’ha atrevit a preveure que “Vox va a ser una fuerza política relevante en el Parlamento”.

“Además nuestro criterio periodístico es coherente con lo que hemos realizado en otras ocasiones”, ha defensat, en relació al fet que el grup convidés al debat electoral de 2015 Podemos i Ciudadanos, aleshores sense representació al Congreso. Segons ell, això es pot equiparar al fet que ara decideixin fer d’altaveu a l’extrema dreta. “Ahora la coherencia y como siempre el criterio periodístico nos han llevado a la convicción de que el candidato de la extrema derecha debe ser invitado a este gran debate electoral de Atresmedia”, ha sentenciat Ferreras. Cap partit independentista amb escons al Congreso ha estat convidat al debat.

La reacció dels partits

El líder de Vox, Santiago Abascal, ja ha afirmat que serà present al debat “sempre que la resta de formacions hi intervinguin amb els seus candidats a la presidència” i -lluny de negar-se a debatre amb el feixisme- Pablo Casado, Pablo Iglesias i Albert Rivera han dit que estudien participar-hi, com també el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que segons ha afirmat José Luís Ábalos té la intenció de no vetar cap debat.

Relacionats