Dimarts, 19 de gener de 2021 - Edició 908
La República

[Vídeo] ‘La Sexta’ torna a blanquejar el feixisme per contrarestar el 21-D independentista

No és nou que ‘La Sexta’ faria el que fos per defensar la unitat d’Espanya contra l’independentisme català, però el que va fer ahir per contrarestar les protestes republicanes del […]

Redacció
Redacció 22/12/2018
Una captura de pantalla dels informatius de 'La Sexta'

No és nou que ‘La Sexta’ faria el que fos per defensar la unitat d’Espanya contra l’independentisme català, però el que va fer ahir per contrarestar les protestes republicanes del 21-D ja és insultant. Els informatius de la cadena van presentar la manifestació ultra convocada des de la Plaça d’Artós com una concentració “en favor de la unitat d’Espanya”.

Durant l’acte, que va acabar desconvocant-se quan dels 100 assistents inicials van passar a ser 50, es van sentir lemes i consignes franquistes -“Barcelona es zona nacional” o “España es una y no cincuentayuna”-  i amenaces al fotoperiodista especialitzat en moviments d’ultradreta, Jordi Borràs. Els concentrats també van enganxar adhesius amb simbologia feixista pels carrers de Sarrià.

Amb tot, des de la cadena espanyolista presenten als manifestants com el “contrapunt” de les manifestacions independentistes i reconeixen sense cap mena de problema que s’han cantat consignes franquistes (això sí, no diuen que ho són) presentant-ho com un fet del tot normal.

Aquesta no és l’única manipulació informativa per part de la cadena aquest 21-D. De fet, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va retreure al presentador de ‘Al Rojo Vivo’, Antonio García Ferreras, que només passessin les imatges d’enfrontaments entre Mossos d’Esquadra i manifestants per intentar crear un relat de violència a Catalunya.

Relacionats