Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023
Edició 1954

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 01 de desembre del 2023

[Vídeo] La repassada de Borràs a Cuní en directe: “No sabia que venia a un judici previ”

|

- Publicitat -

Aquest matí, Josep Cuní ha entrevistat a Laura Borràs, presidenta del Parlament de Catalunya a cadena ser. Sense èxit, el periodista ha intentat deixar en evidència a Borràs. Lluny d’aconseguir-ho, la presidenta ha posat els punts sobre les is i s’ha justificat, sense tenir-ne l’obligatorietat.

Publicitat

Cuní ha volgut tocar la llaga manifestant que ella té pendent la resolució d’un judici: “No tots els orígens són polítics, no tot és de quan vostè és presidenta del Parlament de Catalunya, sinó que els els orígen d’aquestes imputacions són diferents”, ha apuntat el periodista. Borràs manifesta, amb to contundent: “No sabia que venia a un judici previ” i ha començat la seva llarga justificació que ha deixat sense paraules al periodistes des del minut 32 al 35 del vídeo adjunt.

“Estàs intentant fer veure que la institució de les lletres catalanes no és una causa política, i el que podem deixar clar és que sí que ho és”. Borràs manifesta que els fets tenen un orígen en la seva etapa al capdavant d’aquesta institució: “No vol dir que l’actuació judicial i policial no tingui un caràcter polític”. La presidenta ha agafat embrenzida i ha exposat: “quan comencen unes escoltes, quan apareix el meu nom en confusió amb la consellera Borràs, el cos policial, els Mossos d’Esquadra, pot començar a parlar que Laura Borràs és una coneguda independentisrta”. Lamenta que a ella la vagin començar a investigar perquè és una persona afina a la independència catalana: “En aquest moment, en aquesta investigació s’aparta l’estudi de la persona a la qual pressumptament s’estava investigant i es decideix buscar a veure que troben d’aquesta coneguda inedependentista”.

El focus de l’investigació es posa en una altra banda a partir d’aquest fet “i no només això”, denuncia Borràs. “A partir d’aquí es comencen a generar unes vulnerabilitats: passa a ser de decret de sumari, no em puc defensar, ho comença una jutgessa que no té competència per fer-ho: “Les irregularitats des del minut zero són extraordinàries”.

Quan no hi ha un respecte dels drets més bàsics, podem veure qui és perseguit i com es tracten les seves causes. Tot és una forma de persecució política; com ara, que està ocupant un espai quan podríem estar parlant del Parlament de Catalunya o de la situació de la llengua catalana.

Publicitat

Més notícies

Opinió