Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

[Vídeo] La possible relació de la retirada de Juan Carlos I de la vida pública amb Villarejo

La Casa Real no ha desmentit aquesta hipòtesi als periodistes, com sí que ha fet amb les que apunten a la mala salut del rei emèrit espanyol

Redacció
Redacció 03/06/2019
Imatge d'arxiu de Juan Carlos I

El rei espanyol, Juan Carlos I, ha anunciat que abandona l’activitat institucional en el cinquè aniversari de l’anunci de la seva abdicació. Una notícia que ha comentat la periodista especialitzada en la Casa Real, Pilar Eyre, al programa Tot es Mou de TV3, on ha explicat les diferents hipòtesis sobre les raons d’aquesta decisió: des de la salut, “que està molt malament i no vol que se’l vegi deteriorant-se en públic” o la suposada mala relació amb Felipe VI i Letizia fins a la corrupció i les possibles noves revelacions del comissari José Manuel Villarejo .

En aquest sentit, Eyre ha explicat que la Casa Real va desmentir ahir als periodistes que la retirada de la vida pública de Juan Carlos I estigués relacionada amb la seva salut (van assegurar que ara vol dedicar-se a la gastronomia i els toros) però, en canvi, no van fer el mateix amb les hipòtesis al voltant de la corrupció. “Si desmenteixen això i no diuen res sobre la corrupció, crec que estan dient que sí que és veritat”, ha apuntat Eyre, que ha dit que -segons ella- la decisió s’hauria pres per un cúmul de les raons esmentades.


D’altra banda, Eyre ha assegurat que encara segueixen havent-hi molts monàrquics fora de Catalunya i que -en aquests entorns- es creu que Juan Carlos I hauria resolt fàcilment el conflicte català; tot i que també ha apuntat que cada cop s’està apartant més al rei emèrit, també a la premsa espanyola, perquè “ningú vol que representi la monarquia” i que encara cobra quasi 200.000 euros dels Pressupostos Generals de l’Estat. També ha explicat que molts lloen el discurs que Felipe VI va fer després de l’1-O i que li ha “sumat punts”, fins i tot entre “periodistes progressistes d’esquerres”.