Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

[Vídeo] La irònica resposta d’un diputat d’EH Bildu sobre si saludarà Abascal al Congreso

Si les eleccions del 28-A van deixar una mala notícia, aquesta va ser la irrupció dels ultradretans de Vox al Congreso. Una novetat que ha comentat el diputat d’EH Bildu, […]

Marina Bou Cabero 29/04/2019
Oskar Matute, en una imatge d'arxiu/ EP

Si les eleccions del 28-A van deixar una mala notícia, aquesta va ser la irrupció dels ultradretans de Vox al Congreso. Una novetat que ha comentat el diputat d’EH Bildu, Oskar Matute, al programa En Jake de la televisió pública basca, EiTB, on ha contestat a la pregunta si se saludarà o no amb Santiago Abascal quan es trobin als passadissos de la cambra baixa espanyola. “Doncs depèn de si el detector de metalls de l’entrada del Congreso funciona bé i no va armat”, ha dit, en un to humorístic, en relació a la defensa de les armes per part del referent de l’extrema dreta espanyola.

Però ràpidament s’ha posat seriós apuntant que “a les persones les respecto, però a les idees les combato”. Les seves idees em semblen nocives pel país que jo vull i el que vull pels meus fills. Això no deixaré de combatre-ho, que jo em saludi amb ell o no és irrellevant”, ha afegit. El partit independentista basc va passar ahir de tenir dos a tenir quatre escons al Congreso.