Diumenge, 23 de gener de 2022 - Edició 1277
La República

[Vídeo] La impertinència de Marchena amb Pina quan les defenses han qüestionat els temps pels informes finals

El tribunal ha donat a les defenses una hora per a cada acusat, mentre que la fiscalia n’ha disposat de quatre i l’advocacia de l’Estat i Vox d’hora i mitja cadascun

Redacció 04/06/2019
Manuel Marchena, al judici de l'1-O

La defensa de Jordi Cuixart, exercida per Marina Roig, ha qüestionat el repartiment dels temps que ha fet el tribunal per a l’exposició dels informes de les acusacions i les defenses. Segons ha dit, es creia “incapaç” de poder “limitar” l’informe a una hora per haver de respondre a les tres acusacions, que han destinat tota la sessió d’aquest dimarts a exposar els seus arguments finals. El tribunal ha donat a les defenses una hora per a cada acusat, mentre que la fiscalia n’ha disposat de quatre i l’advocacia de l’Estat i Vox d’hora i mitja cadascun. També s’ha sumat a la queixa la defensa de Forcadell, exercida per Olga Arderiu, i de Sànchez, Rull i Turull, representats per Jordi Pina.

El president del tribunal, Manuel Marchena, ha dit que això s’hauria d’haver plantejat abans d’entrar a la fase d’informes i ha subratllat que s’havia acordat entre totes les parts abans. Per això, creia que no era “estèticament correcte” en aquest punt “intentar escenificar” un repartiment desigual dels temps. En aquest context, ha contestat Pina de manera especialment impertinent.

El judici es reprendrà dimarts que ve amb la fase dels informes de les defenses. El tribunal ha reservat dos dies per a aquesta fase i per al torn de l’última paraula. Cada advocat disposarà d’una hora per cada acusat que representi (en el cas de Jordi Pina, seran 3 hores) i també s’ha limitat a quinze minuts el torn de l’última paraula dels acusats.