Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

[Vídeo] La formació d’antidisturbis de la policia espanyola fa entonar un himne que parla d'”expulsar l’invasor”

Les informacions destapades pel diari Público asseguren que la cançó no té “res a veure amb el manteniment de l’ordre públic d’un país democràtic”

Redacció 11/04/2021

L’extremisme per enaltir la figura de la secció d’Antidisturbis de la policia espanyola comença des de la seva formació. Unes informacions del diari Público revelen que al centre d’entrenament de les Unitats d’Intervenció Policial de La Enira, a Linares, s’imparteix als integrants de la UIP “principis de moral i disciplina paramilitar” a través d’un himne o cançó que parla de “uipero gran guerrero” que té com a objectiu “expulsar l’invasor”. Una tonada que, segons Público, “poc té a veure amb el manteniment de l’ordre públic d’un país democràtic amb drets fonamentals de manifestació i reunió”.

A més, tal com es pot veure al vídeo, alguns dels instructors d’aquest càntic llueixen samarretes amb la insígnia del superheroi americà “El Castigador” o “The Punisher“, un vigilant que per fer “justícia” assassina, segresta i extorsiona. Sense anar més lluny, d’aquest mateix centre d’entrenament en surten els policies que van atonyinar els protestants de l’acte de Vox a Vallecas.