Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

VÍDEO | La cançó en català que denuncia la barbàrie del mundial de Qatar

Lo Pau de Ponts denuncia, en poc més de dos minuts, el blanquejament que s’està fent de Qatar arran de la celebració del mundial

Maria Garcia 19/11/2022

El mundial de futbol que enguany se celebra a Qatar està envoltat de polèmica, batejat com “El mundial de la vergonya” per entitats com ara Amnistia Internacional. Moltes persones, tant personatges públics com ciutadans, critiquen massivament la celebració de la competició futbolística. Una d’aquestes crítiques l’ha feta el cantautor Pau Pinós, conegut com a Lo Pau de Ponts, en un divertit vídeo que versiona la popular cançó “Gloria”, tot assenyalant els despropòsits del mundial de futbol.

Lo Pau de Ponts denuncia, en poc més de dos minuts, el blanquejament que s’està fent de Qatar arran de la celebració del mundial: “Ens volen vendre que el règim ara és diferent, que respecten els drets humans” diu la cançó, “Però que no us enganyin, a aquests reis del petroli no els podem blanquejar“, afegeix.

“Això és una dictadura, teocràcia pura” canta a la tornada, tot ressaltant que la construcció de l’estadi de futbol s’ha aconseguit a base d’explotació i de mà dura, que ha resultat en la mort de més de 6.000 treballadors migrants. A més a més, també carrega contra la persecució de les persones homosexuals que es fa al país, així com la manca dels drets de les dones.