Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

[Vídeo] Junqueras afirma que mai s’aixecarà de la taula de diàleg i mai renunciarà a un referèndum d’autodeterminació

“Hi haurà consulta” als ciutadans catalans, encara que –ha afegit– el contingut de la votació es limiti a “l’acordat” amb el PSOE en la taula de diàleg.

Redacció 09/02/2020

El vicepresident legítim de la Generalitat i líder d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest diumenge que “mai” s’aixecarà de la taula de diàleg amb el Govern espanyol i ha reiterat que el seu partit no renuncia a un referèndum per l’autodeterminació.

En una entrevista del programa ‘Lo de Évole’ de La Sexta, Junqueras ha defensat que la taula serveix per “dialogar, negociar, i tal vegada, per acordar alguna cosa”. “No ens aixecarem mai de cap taula. No renunciarem a un referèndum d’autodeterminació i intentarem pactar com fer-ho”, ha explicat.

El president d’ERC també ha afirmat que “hi haurà consulta” als ciutadans catalans, encara que –ha afegit– el contingut de la votació es limiti a “l’acordat” amb el PSOE en la taula de diàleg.

“Nosaltres no hem enganyat a ningú”

En ser preguntat sobre si estava d’acord que part de l’independentisme els retragués “haver-los enganyat” després de l’octubre del 2017, Junqueras s’hi ha oposat fermament. “Nosaltres no hem enganyat a ningú, si algú creu això és que no en té ni idea i està molt equivocat”, ha sentenciat, i ha dit que en aquell moment ells tenien preparat tot el que havien promès i van garantir “el vot dels ciutadans”, en referència a l’1-O.

 

Tot i això, Junqueras s’ha queixat que se’ls culpi a ells de la situació i ho ha fet amb un símil futbolístic. “És com si a un partit de futbol dic que farem el que puguem per guanyar, l’àrbitre m’expulsa injustament, em tanca a la presó i a sobre serà culpa meva”, ha criticat, tot afegint que és “una bogeria”