Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

VÍDEO | Francina Armengol recrimina a Vox el seu “discurs feixista”

Armengol ha definit Vox com “un problema per a la democràcia” i ha descrit els seus discursos com a “odiosos”

Redacció 14/03/2023
Francina Armengol durant la seva intervenció

Francina Armengol s’ha enganxat avui dimarts, durant el ple del Parlament, amb el portaveu ultradretà de Vox, Jorge Campos, i li ha recriminat el seu “discurs feixista”.

La presidenta de les Illes Balears s’ha dirigit a Campos per recriminar-li el seu llenguatge: “El llenguatge importa, les paraules El llenguatge importa, les paraules i els discursos també, perquè d’aquests depèn d’on es posiciona cadascun. Vostès han dit en aquest mateix Parlament que els treballadors públics eren garrapatas i que la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica estava plena de cucarachas que s’havien de fumigar, és a dir, i segons el diccionari, matar. Això és el mateix que deien els nazis als jueus. I això són discursos feixistes, que els posen al costat dels qui assassinen

Aquestes paraules d’Armengol feien referència a una intervenció anterior de Campos, que havia retret al conseller de Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, que hagués dit que “Vox està amb als assassins”, atès que els ultradretans havien criticat un acte d’homenatge a Aurora Picornell, la política mallorquina assassinada pel feixisme l’any 1937.

Armengol ha definit Vox com “un problema per a la democràcia”, ha descrit els seus discursos com a “odiosos” i ha sentenciat: “Els discursos defineixen on es col·loca cadascú i vostès es defineixen amb les seves paraules”