Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

[Vídeo] Florentino Pérez, sense vergonya: es mostra “sorprès” per haver de comparèixer al Parlament pel Castor

“No he intervingut en res. Poc els puc ajudar”, ha dit als membres de la comissió d’investigació

Redacció 17/06/2019
Florentino Pérez, en la comissió d'investigació del Parlament sobre el Castor

El president del consell d’administració d’ACS, Florentino Pérez, ha assegurat aquest dilluns que no ha intervingut “en res” en relació al projecte Castor, i ha defensat que poc pot ajudar a aclarir les circumstàncies per les quals es va paralitzar. “No he intervingut gens. Poc els puc ajudar”, ha subratllat en la seva compareixença en la comissió d’investigació al Parlament sobre el projecte Castor, on ha manifestat la seva sorpresa per haver de donar explicacions per aquesta qüestió.

Segons Pérez, ell és president executiu d’ACS, un grup que formen més de 1.200 empreses, que té 200.000 empleats i implantació en més de 70 països, per la qual cosa es gestiona “amb un alt grau de descentralització” i cada gestor és responsable de la seva societat. Malgrat admetre la transcendència del projecte, ha insistit que ell no ha participat en cap gestió, i per això ha demanat als grups que no li preguntin per qüestions que desconeix.

Sí que ha considerat que els sismes produïts davant de les costes de Tarragona i Vinaròs (Castelló) el setembre del 2013 van ser “una cosa molt desgraciada” i que tots estan consternats per això; però s’ha espolsat qualsevol mena de responsabilitat per un projecte que -ha assegurat- representa l’1% de la facturació del seu grup.


El projecte Castor és un dipòsit estratègic artificial de gas natural que, el 2012, va provocar un terratrèmol de 3,1 en l’escala de Richter i, a partir del 2013, va produir diversos centenars de petits sismes fins que finalment va tenir lloc un terratrèmol de 4,2 a l’escala de Richter causant alarma a les poblacions pròximes. Arran de tot això, el Gobierno va retirar la concessió a ACS, pagant-li una indemnització de 1.350 milions d’euros a l’empresa del president del Reial Madrid, la concessió de la qual va acabar als jutjats.