Dimecres, 27 de maig de 2020 - Edició 671
La República

[Vídeo] Espectaculars imatges de Lluís Llach cantant ‘L’Estaca’ al tall de Tsunami a la Jonquera

La protesta ha causat a la frontera importants retencions de trànsit

Redacció
Redacció 11/11/2019
Lluís Llach al tall de la Jonquera impulsat pel Tsunami Democràtic

El cantautor Lluís Llach ha cantat ‘L’Estaca’ aquest dilluns a l’escenari que el Tsunami Democràtic ha muntat a les 9 hores sobre l’autopista que uneix Catalunya amb França, després de bloquejar la circulació a banda i banda de la frontera.  L’exdiputat independentista també ha interpretat, en una actuació cap a les 16 hores, altres cançons, com ‘Venim del nord, venim del sud’, sobre l’escenari que talla la circulació a l’AP-7 -i a l’A9 francesa-, davant d’un miler de persones. Veiem una mostra en les imatges captades per ‘La Directa’.


La protesta convocada per Tsunami en resposta a les condemnes del Tribunal Suprem als presos polítics ha causat a la frontera importants retencions de trànsit, deixant cap a les 17 hores uns cinc quilòmetres de cues en aquesta autopista i 16 quilòmetres a l’N-II. Així mateix, els Mossos d’Esquadra desvien el trànsit a l’AP-7 a les sortides 3 (Llers) i 4 (Borrassà) i obliguen els camions a estacionar a aparcaments a la zona de La Jonquera (Girona).

En el quilòmetre 0 de l’autopista -que a França és l’A9- els manifestants, que han anat arribant en vehicle o a peu, han deixat enmig de la via uns 500 cotxes en total que bloquegen el pas i han col·locat un escenari enmig de l’autopista on ha actuat Llach. Han instal·lat també una zona d’avituallament amb provisions i aigua, on els concentrats han aprofitat per col·locar alguna taula i esmorzar, i també un lavabo portàtil, a més, alguns d’ells porten motxilles, tendes de campanya per passar la nit i sacs de dormir.

També un grup de persones ha aixecat una barricada per bloquejar un sentit de la circulació utilitzant per a això les barreres de seguretat de l’autopista, per la qual cosa han necessitat martells i un carro porta palès.

Relacionats