Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

[Vídeo] Els Mossos detenen un militant d’Endavant en el desnonament d’una veïna de 65 anys del Raval

Sindicat Habitatge Raval, Alerta Solidària i Endavant convoquen una concentració a les 19 h per demanar l’alliberament de l’activista

Carme Garau 25/01/2022
Twitter: Sindicat Habitatge Raval.

Els Mossos d’Esquadra han detingut Axel, un militant d’Endavant-OSAN i del Sindicat Habitatge Raval, durant el desnonament d’una veïna de 65 anys al barri del Raval.

A través de les xarxes socials, han denunciat l’exagerada militarització als carrers Bisbe Laguarda i Riera Alta, on s’han mobilitzat 8 furgons de l’ARRO per executar l’ordre judicial. Segons ha explicat el Sindicat Habitatge Raval, la veïna que ha estat expulsada de casa seva, Ana, té discapacitat i no havia rebut cap notificació detallant quan tindria lloc el desnonament, agreujant la crueltat de la situació.

“Comencen a ploure ous i la policia es posa cascos i escuts. Ana Cortiñas està sent atesa per l’ambulància per problemes cardíacs. Les pagareu totes”, ha publicat el col·lectiu al seu perfil de Twitter.

Poc després han denunciat la detenció il·legal d’Axel. “Se l’emporten sense donar-nos més informació”, han escrit des del compte d’Endavant Ciutat Vella. Per aquest motiu, han convocat una manifestació a les 19 h davant de la comissaria de Travessera de les Corts en suport al detingut. “Amor a la nostra gent, odi a qui ens roba les cases”, han sentenciat.