Divendres, 5 de juny de 2020 - Edició 680
La República

[Vídeo] Els herois de la Jonquera: 24 hores tallada l’autopista i més de 100 kilòmetres de cues

Un centenar de persones tallen la via des de fa més de 24 hores i les cues arriben al Voló

Redacció
Redacció 19/10/2019
Pla posterior dels manifestants aquest dissabte 19 d'octubre de 2019 amb els ferros clavats a terra de l'AP7 a la Jonquera en primer pla. (Horitzontal)

Els CDR fan crides a sumar-se en aquesta convocatòria. Els manifestants han fet torns per dormir durant tota la nit, mentre els Mossos han estat custodiant-los.

Tres operaris d’Abertis han començat a desmuntar part d’una de les quatre barricades que els manifestants que tallen l’autopista AP7 a la Jonquera han construït. Ho fan custodiats per dues patrulles de Mossos d’Esquadra de Seguretat Ciutadana. Els manifestants han muntat les estructures amb les mateixes tanques de protecció al llarg de 300 metres de via, i ells s’ubiquen al mig on tenen menjar i beure “per passar tot aquest dissabte”. Ara mateix són un centenar de persones les que protesten des de fa més de 24 hores i les cues arriben al Voló, on es desvien els cotxes per l’N-II.

Pels volts de quarts de nou del matí s’ha afegit una furgoneta de l’ARRO – ordre públic – per vigilar que els manifestants no s’acostessin a les barricades mentre els operaris treballaven. Un sotsinspector dels Mossos també els ha advertit que si no desallotjaven ho faria la policia.

El tall es troba a un quilòmetre del peatge de la Duana, el primer que hi ha a Catalunya. El centenar de concentrats estan equipats amb mantes i porten menjar i beure per passar tot el dia.

Pla general dels operaris treballant aquest dissabte 19 d’octubre de 2019 a la Jonquera retirant la barricada. (Horitzontal)

Relacionats