Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

[Vídeo] Els docents tornen a prendre els carrers en la quarta jornada de vaga

El professorat talla diverses vies principals de Barcelona en el marc de les protestes

Agències 29/03/2022
Una pancarta instant al conseller Cambray a dialogar Data de publicació: dimecres 16 de març del 2022, 13:45 Localització: Tarragona Autor: Eloi Tost / Gerard Vives

Les protestes per la vaga dels docents han tallat diverses vies principals de Barcelona aquest dimarts al matí. Entre d’altres, s’ha tallat la Ronda de Dalt, sentit Besòs, a l’altura d’Horta-Guinardó i la Ronda Litoral, a l’altura de Sant Martí, segons la Guàrdia Urbana. USTEC ha informat també de talls a la Gran Via i a l’avinguda Meridiana.

És la quarta jornada de mobilitzacions per reclamar millores laborals, exigir la retirada del nou calendari escolar i dels nous currículums i protestar contra l’immobilisme del conseller d’Educació, Josep González-Cambray. La marxa ha començat als Jardinets de Gràcia i tenen previst arribar a la seu del Departament d’Educació, a la Via Augusta. La nova jornada d’aturada se celebra després que aquest dilluns finalitzés la mediació amb la conselleria sense acords.

Els sindicats acusen Educació de no voler revertir les retallades i el Departament assegura que hi té voluntat, però que no es pot fer tot de cop pel cost econòmic que comporta. A la jornada d’aquest dimarts s’hi han sumat les treballadores del 0-3 que reclamen més recursos.