Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

VÍDEO | Els apicultors valencians protesten perquè se senten “discriminats”

Els convocants consideren que els apicultors valencians són els que tenen un pitjor tracte de tot l’estat

Redacció 23/02/2023
Protesta dels apicultors valencians d'aquest matí

Les diverses associacions professionals d’apicultors i els sindicats agraris del País Valencià s’han concentrat aquest matí amb una “camionada” que ha sortit de de Quart de Poblet i ha arribat a la Conselleria d’Agrigultura i les Corts Valencianes. Els productors de mel consideren que el govern valencià no està donant prou suport a “un sector amb una gran importància econòmica, social i mediambiental al nostre territori”.

Les entitats que hi han donat suport són la Unió Llauradora i Ramadera, AVA-Asaja, Asaja Alacant, UPA-PV, CCPV-COAG, ApiAds, La Osa, Arva i APAC.  Els convocants consideren que els apicultors valencians són els que tenen un pitjor tracte de tot l’estat i expliquen que se senten discriminats respecte els apicultors d’altres territoris. Demanen ajudes directes de 25€ per rusc i que s’aixequi la prohibició d’apropar els ruscs a menys de 4 quilòmetres dels cultius de cítrics, una mesura que es va prendre per evitar la pol·linització creuada dels cultius de cítrics.

També es queixen del fet que l’apicultura transhumant quedi exclosa de les bonificacions del gasoil professional, que els preus de la mel vagin a la baixa per culpa de les importacions i que el pla de viabilitat valencià de l’apicultura porti dos anys aturat.