Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

[Vídeo] El president colombià, sobre l’oferiment de Pedro Sánchez i les converses de pau: “Té processos polítics interns per resoldre”

|

- Publicitat -

La visita del president espanyol Pedro Sánchez al nou president de Colòmbia, Gustavo Petro, arribava després del polèmic gest de Felipe VI durant l’acte de possessió. En aquesta nova trobada entre els països, Petro li ha tornat la pilota al Regne espanyol presentant Sánchez com “el president del govern de la República d’Espanya”.

Publicitat

Aquest “lapsus” ha despertat la rialla del líder del PSOE, però el que probablement no li ha fet tanta gràcia és la resposta del president colombià al seu oferiment d’albergar les converses de pau, quan ell és incapaç de tirar endavant la taula de negociació amb Catalunya.

En aquest sentit, Petro ha respost amb contundència: “Cadascun dels nostres països té també processos polítics interns”. Tot i que ha admès que li agradaria que Espanya pogués ser país garant d’aquesta negociació, s’ha mostrat desconfiat davant l’oferta i ha remarcat que cal “continuïtat” i que no estigui subjecta a un eventual canvi a la Moncloa arran de les pròximes eleccions.

El fotoperiodista Marc Puig ha compartit el fragment a Twitter, adreçant-se al president colombià. “Més aviat serien vostès qui haurien d’ajudar a Pedro Sánchez amb la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya”, ha piulat.

Et pot interessar  Sánchez evita desmentir Junqueras sobre l'amnistia i diu que serà "coherent" amb el que ha fet fins ara
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió