Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

[Vídeo] El “FAQS” segueix permetent que el Règim del 78 contamini TV3

El programa va convidar l’escriptor Javier Cercas, que no va dubtar en afirmar que “el rei emèrit va aturar el cop d’estat”

Redacció
Redacció 11/04/2021
El Rei felicitant a Javier Cercas content amb la repressió de l'1-O

El programa “Preguntes Freqüents” va tornar a coronar-se durant el seu darrer programa, deixant que l’espanyolisme més caspós escopís bajanada rere bajanada. Va ser el cas de l’entrevista a l’escriptor Javier Cercas, que va arribar a afirmar que “el rei emèrit va aturar el cop d’estat”, comparant-lo fins i tot amb el cas de Jordi Pujol, a qui també va lloar per ser “un antifranquista real” encara que el dia d’avui estigui desprestigiat pel ser cas de corrupció.


D’altra banda, Cercas també fa afirmar sense dubtar-ho ni un segon que “Espanya és un país democràtic”: “No sé si dir-ho a TV3 és una provocació, però Espanya és una democràcia, ho diuen tots els estudis de qualitat democràtica del món”, va deixar anar. Unes declaracions que se sumen a altres que ja van ser molt criticades, com ara que ho va passar pitjor “l’octubre del 2017” que amb 25.000 morts de la pandèmia, un article que l’aleshores portaveu del PSC, Miquel Iceta, va compartir.