Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

VÍDEO | El Congrés censura al·lusions a la corrupció de la monarquia

|

- Publicitat -

El Congrés torna a ser escenari de censura política. En aquesta ocasió, el vicepresident primer de la cambra baixa espanyola, Alfonso Gómez de Celis, ha reprès el president d’Unidas Podemos, Jaume Asens, i al portaveu del BNG, Néstor Rego, per fer al·lusions a la corrupció de la monarquia.

Publicitat

En dues ocasions, Gómez de Celis ha tallat Rego per qualificar de “corrupta” la Corona espanyola. El vicepresident primer ha amenaçat de retirar-li la paraula si “insultava” una tercera vegada la caduca institució. Tanmateix, el diputat gallec s’ha mantingut ferm en les seves crítiques.

Asens defensa la legitimitat de les crítiques a la institució

Posteriorment i en la mateixa línia, Asens ha afirmat que “la corrupció forma part de l’ADN de la monarquia” i que “la corrupció de la monarquia és una corrupció que corromp la democràcia”. Com era previsible, la presidència del Congrés també l’ha intentat silenciar.

El representant de la formació lila ha defensat que no ha “faltat el respecte a ningú” i que les seves afirmacions es basen en fets demostrats. Davant la justificació de Gómez de Celis —que s’ha emparat en l’article 103.1— Asens ha recordat que “el dret a l’honor és de les persones físiques no de les institucions” i ha afegit, entre aplaudiments de la bancada progressista, que se’ls “ha coartat la llibertat d’expressió”.

Doble vara de mesurar

Asens també ha comparat la censura que pateixen en denunciar els draps bruts de la monarquia espanyola amb la màniga ampla que té l’extrema dreta per dir “barbaritats” a la ministra d’Igualtat, Irene Montero.

Igualment, la portaveu de la CUP, Mireia Vehí, ha criticat que no s’hagi permès denunciar la “monarquia corrupta” i ha recordat els fets que avalen les irregularitats comeses per Juan Carlos I. Davant això, l’anticapitalista ha lamentat que el PSOE s’aliï amb la dreta espanyola per “defensar els privilegis” de l’exmonarca.

Et pot interessar  Asens, crític amb el relat de l'ANC durant la Diada
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió