Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

VÍDEO | Detingut Martí Claret per denunciar la presumpta corrupció del Consell Comarcal de l’Anoia

El secretari nacional de l’ANC denúncia que és una estratègia del PSC per “criminalitzar el jovent que lluita” i fa una crida a concentrar-se aquesta tarda a Igualada

Carme Garau 06/02/2023
Foto d'arxiu. Martí Claret i Joan Mangues s'abracen després que Mangues hagi declarat als jutjats d'Igualada Data de publicació: dimarts 13 de desembre del 2022, 13:01 Localització: Igualada Autor: Mar Martí

Els Mossos d’Esquadra han detingut el secretari nacional de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Martí Claret, per la causa de les pintades contra el Consell Comarcal de l’Anoia. En un vídeo difós a xarxes socials prèviament enregistrat, l’activista vinculat a la Intersindical explica que el detenen per denunciar la presumpta corrupció i males praxis d’aquesta institució.

Claret també assegura que es tracta d’una estratègia del PSC per “criminalitzar el jovent que lluita i s’organitza” i els acusa d’aprofitar la “complicitat” de mitjans d’extrema dreta. “Qui es pensi que renunciarem als nostres ideals, a la nostra convicció, a la nostra lluita per una detenció, ho porta ben clar”, ha advertit.

Finalment, fa una crida a concentrar-se a les 19 h a la plaça de Sant Miquel d’Igualada per defensar la seva innocència i rebutjar la repressió contra l’activisme.

Presumptes irregularitats al Consell

La pintada per la qual està investigat Claret deia ‘1 president, cinc VP (vicepresidents), 33 consellers, 5 CCOO més 4 UGT/ 0 dimissions‘ i feia referència al conflicte laboral i institucional que patia el Consell Comarcal de l’Anoia arran de l’impagament de les nòmines dels treballadors i la manca de la figura del secretari i interventor. També sobre la investigació oberta per l’Oficina Antifrau per presumptes irregularitats en la provisió de llocs de treball i en dedicacions horàries.