Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Fins a 3 anys de presó per als dos joves d’Igualada acusats de fer pintades al Consell Comarcal de l’Anoia

|

- Publicitat -

Després que apareguessin unes pintades a la paret de l’edifici de la seva seu, el Consell Comarcal de l’Anoia va presentar a finals d’octubre una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra. Van optar per tramitar-la per la via penal perquè l’edifici està catalogat com a històric per l’Ajuntament d’Igualada. Avui, els dos acusats del delicte, Joan Mangues i Martí Claret, han sigut citats a declarar pel jutjat d’instrucció número 5 d’Igualada. Més d’una cinquantena de persones els han donat suport, ja que s’enfronten a fins a 3 anys de presó.

A la pintada s’hi llegia ‘1 president, cinc VP (vicepresidents), 33 consellers, 5 CCOO més 4 UGT/ 0 dimissions‘ i feia referència al conflicte laboral i institucional que patia el Consell Comarcal de l’Anoia arran de l’impagament de les nòmines dels treballadors i la manca de la figura del secretari i interventor. També sobre la investigació oberta per l’Oficina Antifrau per presumptes irregularitats en la provisió de llocs de treball i en dedicacions horàries.

Publicitat

Els dos acusats són membres de la Intersindical. Martí Claret, que ho és també del secretariat nacional de l’ANC, ha decidit no entrar a declarar perquè creu que la causa “és una farsa” i “no havia d’haver arribat fins aquí”. “És una causa molt exagerada i jo no la vull legitimar”, ha apuntat el jove. També ha explicat que és “conscient” que “tard o d’hora” haurà d’acabar declarant als jutjats, però “en tot cas, serà per la força i amb una ordre de detenció”. “Em declaro innocent de qualsevol atac al patrimoni”, ha aclarit Claret, que ha lamentat que es tracta d’una causa “sobredimensionada” que el que fa és “criminalitzar a dos joves independentistes i sindicalistes de la ciutat”.

Et pot interessar  Els sindicats de presons planten la consellera de Justícia i diuen que no s'hi reuniran fins que Ubasart dimiteixi

Mangues, per la seva banda, ha explicat que ha respost només a les preguntes del seu advocat i que ha declarat davant del jutge que ell no havia comès cap delicte i que “és una causa política“. “Un cop van aparèixer les pintades, tant el Martí com jo vam patir una criminalització directa per part de mitjans d’extrema dreta i, sense haver-hi hagut cap judici, ens van declarar culpables”, expressa Mangues. “És un procés que ataca tant la llibertat sindical com la llibertat d’expressió”, ha afegit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut