Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

[Vídeo] Borràs carrega contra “l’obcecació de l’Estat espanyol” per reprimir “el que votem els catalans”

La presidenta del Parlament també ha criticat “els partits que pretenen utilitzar la via de la justícia pel que no són capaços d’aconseguir a les urnes”

Redacció 22/11/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, i les vicepresidentes Alba Vergés i Assumpta Escarp durant el ple del 22 de novembre de 2021

“Tornem a ser davant el TSJC per reclamar que es respectin els drets fonamentals, la llibertat d’expressió i, sobretot, que es respecti el dret a fer política”, ha reivindicat Laura Borràs, davant del Suprem català. La presidenta del Parlament s’ha desplaçat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per donar suport al secretari tercer de la Mesa del Parlament i regidor de la CUP, Pau Juvillà, acusat de desobediència per no retirar simbologia independentista del seu despatx.

Juvillà ha dit que l’assemblea local va decidir no “autocensurar-se” i no treure “símbols que no són partidistes, sinó àmpliament compartits”, com llaços grocs i estelades. En aquesta línia, Borràs reclama que la política catalana deixi “d’estar en aquest cul-de-sac i en aquesta resolució permanent als tribunals espanyols”. Així mateix, afegeix que “sembla que a l’Estat espanyol no li agrada el que votem els catalans”. La presidenta de la Mesa també dispara contra els partits que “pretenen utilitzar la via de la justícia pel que no són capaços d’aconseguir a les urnes”.