Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

[Vídeo] Benet Salellas: “Quan fas autocrítica dels errors de l’independentisme hi ha qui s’ofèn”

L’advocat d’Anna Gabriel i exdiputat de la CUP, Benet Salellas, ha visitat avui Els Matins de TV3 per a presentar el seu últim llibre “Jo acuso”. Però l’entrevista, com no […]

Gerard Sesé 03/12/2018
Benet Salellas, advocat de la CUP

L’advocat d’Anna Gabriel i exdiputat de la CUP, Benet Salellas, ha visitat avui Els Matins de TV3 per a presentar el seu últim llibre “Jo acuso”. Però l’entrevista, com no podia ser d’una altra manera, també ha versat sobre l’actualitat política. Salellas, no ha defugit de les preguntes i ha deixat caure alguns titulars.

L’exdiputat de la CUP ha explicat que és partidari d’una estratègia de pressió cap al tribunal de l’1-O i la resta de poders establerts. Salellas ha dit que “la defensa jurídica sempre la podem fer, al marge de la política”.

Sobre la unitat de l’independentisme ha dit que “és l’etern debat” i que ell mateix l’ha “patit en pròpia pell”. Segons el cupaire s’ha d’arribar a una unitat estratègia dins la pluralitat. El més greu de tot és que ha dit que el moviment independentista ara mateix “no té un full de ruta comú ni uns tempos ni objectius clars” i que s’ha de resoldre.

Salellas diu que no s’ha fet una anàlisi profunda sobre la tardor del 2017 i sobre el que va fallar. També ha assegurat que “les coses no són ni senzilles ni ràpides” i buscar un nou embat. Sobre l’autocritica ha dit que és difícil perquè hi ha gent a la presó i a l’exili i que si es fa “hi ha qui s’enfada molt i s’ofèn” i ha demanat “madurar i generar propostes”.