Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

VÍDEO | Aragonès: “No és un pressupost més, és un pressupost de país”

El president de la Generalitat recorda a Junts que “les bases” dels actuals comptes són de l’exconseller Giró i que han pactat els “últims quatre pressupostos de la Diputació amb el PSC”

Redacció 02/02/2023
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, durant una compareixença a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat. Data de publicació: dijous 02 de febrer del 2023, 10:04 Localització: Barcelona Autor: Mariona Puig

“Aquest no és un pressupost més, és un pressupost de país”. Així s’ha expressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, en una compareixença poc abans de començar el Consell Executiu que ha d’aprovar els comptes. Així mateix, ha remarcat que el pressupost compta amb el suport dels principals agents socioeconòmics i que la seva aprovació evitarà abocar “el país a la paràlisi”.

Després de tancar l’acord polític amb el PSC i els comuns, el cap del Govern ha allargat la mà a Junts i ha assegurat que és “absolutament desitjable” que doni suport als pressupostos. “Diria molt de Junts que posin l’interès de país per damunt”, ha assenyalat argumentant que “les bases” dels actuals comptes les va posar l’exconseller Jaume Giró i que JxCat “ha pactat els últims quatre pressupostos de la Diputació amb el PSC”. “No tindrien cap raó per no votar els pressupostos”, ha resolt.