Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

VÍDEO | Apesteguia assegura que el pròxim Govern de les Illes Balears estarà liderat per MÉS

Els eixos que marcaran les polítiques de MÉS són el decreixement turístic, l’accés a l’habitatge i la defensa del català

Redacció 17/02/2023
Lluís Apesteguia de MÉS per Mallorca.

El candidat de MÉS per Mallorca a la presidència del Govern de les Illes Balears, Lluís Apesteguia, ha anunciat que els eixos que marcaran les polítiques a les principals institucions seran: el decreixement turístic, la universalització de l’accés a l’habitatge, i la defensa de la llengua catalana i la seva normalització en tots els àmbits, tot sense deixar de protegir el medi ambient i el territori.

Com informa dBalears, Apesteguia s’ha mostrat optimista ara que falten 100 dies per a les eleccions autonòmiques i municipals del pròxim mes de maig.  El líder ecosobiranista ha assegurat que el pròxim govern balear “estarà liderat per MÉS per Mallorca” i ha carregat contra la falta d’autogovern de les institucions pròpies: “Han provocat que no puguem esperar més i haguem d’afrontar urgentment aquests reptes que tenim com a país”.

El secretari general de MÉS i candidat al Consell, Jaume Alzamora, també ha insistit que “no podem deixar que pensin Mallorca des de fora de l’illa” i ha criticat que els “interessos que té Espanya amb Mallorca i les Balears estan pensats des de Madrid” i es basen a esprémer al màxim les illes en l’àmbit turístic i econòmic.

La candidata a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha manifestat el seu desig de fer de Palma “una ciutat de proximitat on els seus residents siguin el centre i els protagonistes de les polítiques que s’hi duen a terme”. En aquest sentit, ha destacat que la capital té tots els ingredients i elements necessaris per ser la ciutat dels 15 minuts, on els seus habitants puguin accedir a tota mena de serveis al costat de casa seva.