Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

VÍDEO | Aldarulls, danys i detencions a Brussel·les després del Bèlgica-Marroc

Prop de 150 aficionats de la selecció del Marroc van concentrar-se al centre de Brussel·les, on van calar foc a contenidors, malmetre equipaments municipals i danyar vehicles

Redacció 28/11/2022

La ciutat de Brussel·les, així com altres ciutats belgues, han patit hores verdaderament tenses després que la selecció del Marroc s’imposés a la de Bèlgica, guanyant-los amb un avantatge de dos gols, en el mundial de Qatar 2o22. Finalitzat el partit, però, els aficionats de la selecció marroquina van provocar aldarulls a la ciutat i enfrontaments amb la policia, que han deixat nombrosos danys, una dotzena de detencions i un periodista ferit, segons EuroNews.

Els aldarulls van començar poc després de la meitat de la segona part, amb unes 150 persones concentrant-se al centre de la ciutat, que van calar foc als contenidors. També van provocar danys en equipaments municipals i vehicles. Per tal de fer front a la situació, es va desplegar un operatiu policial format per 100 agents antiavalots, que  van utilitzar dos canons d’aigua i gas lacrimogen per contenir els joves, que els atacaven amb pedres i petards.