Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

[Vídeo] Així ha quedat Mataró després de la visita de la ultradreta espanyola

El pas subterrani al davant de l’estació de tren de Mataró ha quedat ple de pintades de la ultradreta espanyola, amb desenes de ‘rojigualdas’ o lemes com ‘Viva España’ i […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 13/09/2018
Un tabarnès encaputxat, en una imatge d'arxiu

El pas subterrani al davant de l’estació de tren de Mataró ha quedat ple de pintades de la ultradreta espanyola, amb desenes de ‘rojigualdas’ o lemes com ‘Viva España’ i ‘España, una y no cincuentayuna’. També hi ha una pintada que diu ‘el catalán también es español’.

Després que les imatges s’hagin difós a les xarxes socials, alguns veïns han demanat a l’Ajuntament socialista de la capital del Maresme que pensa fer-hi al respecte; sobretot, tenint en compte que el govern local s’ha mobilitzat per treure dels carrers símbols republicans inclús -el passat mes de juny- per preparar la ciutat de cara a una manifestació d’ultres espanyols. I és que el municipi s’ha postulat en els darrers mesos com un dels epicentres més actius del moviment tabarnès i els GDR, entre els quals hi ha cares molt conegudes del món de la ultradreta espanyolista.