Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

[Vídeo] ‘À punt’ es planta en pro del català davant la portaveu de JUSAPOL a Alacant

‘À Punt’ va parlar recentment sobre la manifestació de JUSAPOL a Barcelona en homenatge als policies espanyols que van deixar més de mil ferits al seu pas en un intent […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 06/10/2018
Una captura de pantalla d'À Punt

‘À Punt’ va parlar recentment sobre la manifestació de JUSAPOL a Barcelona en homenatge als policies espanyols que van deixar més de mil ferits al seu pas en un intent d’aturar el referèndum d’autodeterminació de l’1-O. Per això, va entrevistar la portaveu del sindicat policial a Alacant, María Victoria, que ja va començar la connexió imposant al presentador que havia de parlar castellà i no català a la televisió pública del País Valencià.

Però ell es nega a la imposició i li diu -sense remarcar que Jusapol hagi triat una portaveu al País Valencià que, segons diu, no entén català- que li facilitarà en tot moment la comprensió de les preguntes, tornant-les a repetir els cops que calgui. I és que, des de ‘À Punt’, comprenen la necessitat de plantar cara aquells que no respecten els drets lingüístics i resisteixen a les múltiples crítiques que han rebut a les xarxes socials per part d’usuaris que obvien que a la portaveu de JUSAPOL ningú li exigeix parlar català però ella sí que vol imposar l’ús del castellà a la televisió pública valenciana. Com que María Victoria no està disposada a fer l’entrevista si no és en castellà, el presentador la dóna per conclosa.